TU DELFT

Top onderwijs- en onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. Onze 8 faculteiten bieden 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen. Ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers delen een fascinatie voor wetenschap, design en techniek. TU Delft’s gezamenlijke missie: impact voor een duurzame samenleving.

Op de verschillende faculteiten van TU Delft werken een veelvoud aan wetenschappers, docenten en studenten aan onderzoeken en projecten die bijdragen aan duurzame luchtvaart en luchthavens. Deze expertise proberen we binnen een aantal programma’s van RHIA in te zetten met als doel nieuwe projecten op te starten. TU Delft en NLR trekken binnen RHIA gezamenlijk het “Fieldlab Next Aviation”, waarvan stiller en elektrisch vliegen onderdeel zijn.

Ook is de gezamenlijke Flight test laboratory van TU Delft & NLR in Hangaar 3 op Rotterdam The Hague Airport gevestigd. In deze hangaar staan verschillende testvliegtuigen, zoals de Cessna Citation II en de Pipistrel. Met behulp van deze vliegtuigen, en een specialistisch team bestaande uit research & testpiloten, flight test engineers, R&D engineers, onderhoudstechnici, etc, worden innovatieve onderzoeken ism TU Delft onderzoekers en bedrijven in de praktijk getest met als de luchtvaart duurzamer, veiliger en slimmer te maken.

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.