Actieprogramma Hybride Elektrisch Vliegen naar de Tweede Kamer

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft het Actieprogramma Hybride Elektrisch Vliegen naar de Tweede Kamer gestuurd. Alle elektrische initiatieven die we de komende jaren op dit gebied mogen verwachten in de luchtvaart zijn hierin gebundeld waaronder ook de initiatieven van  RHIA. Met het fieldlab Next Aviation draagt RHIA haar steentje bij aan de ontwikkeling van elektrisch vliegen.

Doelstelling van het fieldlab Next Aviation is het ontwikkelen en testen, onder reële omstandigheden op de luchthaven, van nieuwe ontwerpen en onderdelen voor de luchtvaart van de toekomst. Het fieldlab is een project van RHIA, TU Delft en NLR. Er is ruimte gemaakt in hangar 3 op RTHA voor vestiging van allerlei luchtvaart innovatie initiatieven van o.a. de NLR en de TU Delft. Zo is deze hangar de nieuwe thuisbasis van hun onderzoeksvliegtuig PH-LAB, een Cessna Citation II.

In innovatieteams (bedrijven, kennisinstellingen en overheden) wordt basic- & praktijkgericht ontwerp-onderzoek uitgevoerd naar o.a.  hybride- en elektrisch/waterstof vliegen en – taxiën. Ook starten er innovatieprojecten op het gebied van Next-Generation Aircraft & Airports.

Kortom: Hangar 3 op RTHA wordt Designlab en werkplaats voor prototyping, testing en assemblage van luchtvaartinnovaties.

©IFLY

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.