Samenwerking haven en luchthaven rond duurzamere luchtvaartbrandstoffen

In de haven van Rotterdam worden zowel Sustainable Aviation Fuels (SAF) als waterstof geproduceerd en geïmporteerd door diverse partijen voor de ontwikkeling van toekomstige efuels of als brandstof voor toekomstige waterstof-aangedreven vliegtuigen. Voor het gebruik van deze verschillende alternatieve brandstoffen is de ontwikkeling van nieuwe (toeleverings)ketens noodzakelijk. Port of Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gaan hun samenwerking intensiveren voor het verduurzamen van de luchtvaartsector. Op de eerste dag van de World Hydrogen Summit in Ahoy Rotterdam tekenen zij een samenwerkingsovereenkomst en gaan zij met elkaar in gesprek voor het verder ontwikkelen van toeleveringsketens voor SAF en waterstof als vliegtuigbrandstof.

https://www.linkedin.com/events/samenwerkinghavenenluchthavenro7191792612599631872/Zien wij jou op de World Hydrogen Summit in Ahoy, stand C56- Port of Rotterdam?

Registratie via LinkedIn geldt enkel voor dit event. Het bezoeken van de World Hydrogen Summit kan alleen door registratie via: https://www.world-hydrogen-summit.com/registration/

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.