Studenten presenteren ideeën voor Experience Center tijdens RHIA Café

Op de zomerse woensdagmiddag van 15 juni stond het RHIA Café in het teken van de ontwikkeling van een RHIA Community Experience Center. Studenten van TU Delft presenteerde hun nieuwe ideeën aan de partners. Geïnspireerd door de plannen van de studenten gingen de partners daarna in gesprek over de vervolgstappen.


In de afgelopen twee maanden hebben de studenten Industrieel Ontwerp innovatieve concepten voor een Experience Center bedacht. Door onderzoek, interviews en rondleidingen doken ze vol in de materie van luchtvaartinnovaties en beleving. Hieruit kwamen veel verschillende vormen voor een Experience Center: van volledige nieuwe ervaringen tot vernieuwend meubelontwerp en innovatieve methodes om samen te werken.


Tijdens het RHIA Café werden vier ideeën gepitcht. ‘The Eco system’ focust op interactieve samenwerking tussen partners om uitstoot van de luchtvaart te verminderen. In ‘RHIALIZE’ gaan deelnemers door een immersive experience van verschillende emoties, obstakels, projecten en samenwerking. Avontuur en beleving staan centraal in ‘Aviation’: startend met de geschiedenis van de luchtvaart tot aan (test-)investeringen doen in projecten. We sloten af met ‘FUT-AIR’: een ervaring voor passagiers om de luchthaven van 2070 te beleven. Dank aan Marjolein, Willem, Mick en Emma voor deze mooie ontwerpen.

RHIA-partners gaan nu verder onderzoeken hoe een RHIA Community Experience Center realiteit kan worden. Interesse om hieraan bij te dragen? Neem dan contact op met Wiedo Mulder.

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.