groen vliegen | energie winnen

Synthetic Fuel

partners

Schiphol Group, RTHA, EDL, Climeworks, Sunfire, Ineratec, SkyNRG, Urban Crossovers, Uniper, Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter en TNO

doel

RHIA-partners werken samen aan de nieuwe brandstof voor de luchtvaart: synthetische kerosine. Synthetische kerosine is CO2-neutraal en circulair en is vooral een duurzaam alternatief voor de huidige brandstof: kerosine. De productie van synthetische kerosine uit duurzame elektriciteit, CO2 en waterstof kan emissies van conventionele vliegtuigen drastisch reduceren. Het doel: de realisatie van een demonstratiefabriek synthetische kerosine voor 4.000 liter per dag.

resultaten

  • Lancering Zenid

  • Regiovisie SAF

mijlpalen

  • Zekerstellen financiering om door te gaan ontwikkeling/uitwerken technologie en start aanvraag vergunningen m.b.t. Zenid proeffabriek 

MEER WETEN?

Neem dan contact op met Wiedo Mulder.

E-mail: w.mulder@stichtingrhia.nl
Telefoon: +31 6 10 15 04 34

SLUIT JE AAN BIJ RHIA

DIT ZIJN ONZE PROGRAMMA-PARTNERS.

Wij werken aan de luchtvaart van de toekomst én een positieve impact op onze regio. Wil je meedoen met onze missie? Plan een bezoek, dan kijken we hoe we samen de klimaatneutraal vliegen vanaf RTHA een stap dichterbij brengen. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

Wil je graag op de hoogte blijven van onze projecten en evenementen? Laat je e-mailadres achter, klik op inschrijven en wij regelen de rest!

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.