Update vorderingen Smart Rotors bij algemene vergadering bij NLR -Opkomend eind event Smart Rotors in oktober

Op 19 juni vond de algemene vergadering van Smart Rotors plaats bij NLR in Amsterdam. Tijdens de vergadering werden de voortgang van de verschillende werkpakketten besproken.

Voortgang SR
De TUD heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan de integratie van de Euler-Bernoulli Beam-theorie in de optimalisatieroutine voor propellerbladen. De koppeling tussen lucht en structuur en de constructieresultaten worden onderzocht op eventuele beperkingen. De eerste resultaten tonen aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de eerdere aanpak waarbij de structurele prestaties niet mee werden genomen in het optimalisatieproces. Vervolgens zal het nieuwe model worden geëvalueerd ten opzichte van het bestaande model.

KvE heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in het proces rondom de RTM-machine, waardoor de efficiëntie verder is verbeterd. Het eerste blad zal naar verwachting binnen 3-4 weken gereed zijn.

De windtunneltests bij NLR en TUD zijn succesvol afgerond. De NLR-test was gericht op inbedrijfstelling en geluid, terwijl de TUD-test zich richtte op de prestaties. Zowel de standaard propellers als de geoptimaliseerde propellers zijn getest en er zijn akoestische en aerodynamische gegevens verzameld. De Whirl Tower-tests zullen later dit jaar worden uitgevoerd.

Rondleiding NLR Amsterdam

Aansluitend aan de vergadering kreeg het Smart Rotors team een rondleiding, allereerst langs de Virtual Community Noise Simulator (VCNS), waarbij door middel van Virtual Reality-technologieën in een 360 graden video- en 3D-audio omgeving het geluid van een drone en een helikopter kan worden ervaren. Hiermee kunnen nieuwe vliegtuigtypes en procedures worden onderzocht voordat ze worden geïmplementeerd. Vervolgens kregen we een presentatie in de NARSIM (NLR Air Traffic Control Research Simulator). NARSIM is een platform dat simulatiemogelijkheden voor diverse huidige en toekomstige luchtverkeersleidingconcepten en -werkposities biedt

 

Eind event SR in oktober

Tijdens een afsluitend evenement in oktober zullen de innovatieve projectresultaten en oplossingen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, worden gepresenteerd. Meer informatie hierover is binnenkort te lezen op onze website.

Smart Rotor Partners

 

Smart Rotors wordt mede mogelijk gemaakt door:

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.