VideowindoW transformeert glasgevel RTHA

Van glasgevel naar een duurzaam, zonwerend én transparant videoscherm

In de nieuwe terminal van Rotterdam The Hague Airport is de glasgevel getransformeerd in een dy­na­mi­sch zonwerend videoscherm. Niet alleen zijn de beelden op dit scherm mooi om naar te kijken, het verlaagt ook het energieverbruik en draagt daarmee bij aan CO2 reductie. VideowindoW won dit jaar de ‘Best of Innovation Award’ op de technologiebeurs CES in Las Vegas.

Ramen zijn een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar vormen ook een uitdaging voor de energiehuishouding (verkoeling en verwarming). VideowindoW voegt een laag toe waarmee de glasgevel transformeert in een transparant videoscherm. De content die hierop wordt vertoond, wordt continu op basis van lichtsensoren aangepast. Wanneer de zon feller of juist minder fel schijnt, worden filmpjes donkerder of juist lichter afgespeeld. Dit terwijl de glasgevel transparant blijft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lamellen of Luxaflex. Met VideowindoW wordt er in de winter meer zonnewarmte benut en in de zomer wordt het daglicht niet geheel buitengesloten. Het totale energieverbruik wordt zodoende met tot wel 30% teruggebracht.

De gebruikte content kan variëren van vluchtinformatie, entertainment, kunst tot advertenties. Het scherm draagt hiermee niet alleen bij aan verduurzaming, maar biedt tevens meer comfort en beleving voor passagiers. Luchthavens kunnen met VideowindoW meerwaarde in glasgevels ontsluiten en zich met een wow-factor onderscheiden. Het in YES!Delft gevestigde VideowindoW brengt daarmee een innovatieve zonwering samen met een duurzaam en winstgevend alternatief voor digital signage: ‘People, planet, profit’. De ideale oplossing voor luchthavens en andere gebouwen met grote glasgevels.

VideowindoW brengt de narratieve kracht van een glasgevel terug in de 21e eeuw, schatplichtig aan het glas-in-lood van vroeger. Zo kan de passagier tijdens het wachten van mooie beelden genieten in een ruimte met een aangename temperatuur.

Meer weten

Contact VideowindoW 

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.