Wij zoeken een financieel administrateur

Stichting RHIA is opgericht in 2019 door gemeente Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport (RTHA). RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart. Met publieke en private stakeholders creëren wij een vernieuwend innovatiecluster waarin wij gezamenlijk werken aan een nieuwe toekomst voor de luchtvaart en luchthavens. De RHIA community werkt – onder andere – aan duurzame luchtvaartbrandstoffen, elektrisch- en waterstof aangedreven vliegen, campusvorming en duurzame energie. Samen geven we uitvoering aan ambities van overheid en industrie. Lees hier meer over RHIA en bekijk de RHIA animatie. 

Op drie niveaus willen wij waarde toevoegen en impact maken:

 • Stimuleren van luchtvaartinnovaties – innovatie is een belangrijke sleutel voor een toekomstbestendige regio. Met ons innovatie-ecosysteem werken wij aan een voedingsbodem en groeimiddel voor innovatie, specifiek voor de luchtvaart.
 • Vergroten van sociaaleconomische meerwaarde – de luchthaven als magneet voor nieuwe bedrijvigheid, nieuwe generatie educatie, werkgelegenheid van de toekomst. Zo levert het een bijdrage aan de maatschappij en aan de economische groei van de regio.
 • Versnellen van de energietransitie – Minder CO2, alternatieve brandstoffen en een luchthaven die energie levert aan het net. Zo leveren wij een bijdrage aan de energietransitie.

De klimaattransitie vormt een belangrijke uitdaging voor de luchtvaart. De uitdaging wordt nog urgenter met de oproep van de Europese Commissie om de opstart van de post-corona economie nadrukkelijk te koppelen aan de versnelling van de Green Deal. Hiermee heeft RHIA de potentie om uit te groeien tot dé centrale plek in Nederland waar vernieuwing van de luchtvaart in de praktijk wordt gebracht. Wij bieden samen met RTHA een unieke testomgeving waar nieuwe diensten en producten onder reële omstandigheden getest worden. Zo faciliteren en versnellen wij projecten die opschaalbaar zijn qua technologie, gebruik in andere sectoren in de regio en toepassing in de rest van de wereld.

De functie
De financiële administratie van RHIA wordt bijgehouden door een team dat naast jouzelf bestaat uit de strategisch secretaris, management ondersteuner en controller. Dit team wordt aangestuurd door de directeur. RHIA is een kleine, wendbare en gedreven organisatie die verder bestaat uit een business accelerator, projectleiders, projectcoördinatoren en een communicatie- & eventscoördinator. Deze relatief kleine organisatie werkt intensief samen met partners uit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen.

Een goede boekhouding en financiële administratie is van cruciaal belang voor het voortbestaan van een organisatie. Wij zijn op zoek naar een (ervaren) collega, die samen met ons de uitdaging wilt aangaan om deze samenwerking op te pakken.

Jouw taken zullen grotendeels bestaan uit:

 • Opstellen en bijhouden van de (jaarlijkse) begroting;
 • Monitoren en controle op invoer boekhoudprogramma inclusief journaliseren;
 • Btw-aangifte per kwartaal;
 • Opstellen van de jaarrekening in afstemming met de accountant;
 • Opstellen financiële rapportages voor de Raad van Toezicht (vier keer per jaar).

Vraag en aanbod
Naast bovenstaande kennis, ervaring en persoonlijkheidskenmerken neem je het volgende mee:

 • Afgeronde HBO+ opleiding, dan wel een academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar financiële werkervaring;
 • Affiniteit met duurzaamheid, overheid en luchthavens;
 • Je beschikt over procesvaardigheden en goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
 • Je kunt organiseren, plannen, prioriteren en de voortgang bewaken;
 • Je kunt snel schakelen, werken met deadlines en tijdsdruk, meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden en het overzicht bewaren;
 • Je bent resultaatgericht, zelfstandig, verantwoordelijk, ondernemend en initiatiefrijk.
 • Kennis van het boekhoudprogramma Asperion is een pré.

Wij bieden jou een opdracht tot eind 2021 die bij wederzijdse instemming verlengd kan worden. De opdracht geschiedt op basis van detachering of via een ZZP-constructie (geen vast dienstverband). Het betreft een opdracht van gemiddeld 8 uur per week. 

Heb je interesse?
Eventuele inhoudelijke vragen kun je stellen aan Yanniek Huisman. Je cv en motivatiebrief kun je richten aan Miranda Janse, directeur RHIA. Solliciteren kan tot 21 april 2021. Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen helaas niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

 

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.