Livestream start Solar Park en kick off Smart Energy System

Volg maandag 5 juli live de kick-off van het Smart Energy System (SES) en het plaatsen van het eerste zonnepaneel van het zonnepark RTHA door demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook gaat Cora van Nieuwenhuizen in gesprek met o.a. Dick Benschop, Wim Sinke en Andre Kempenaars over deze mijlpaal. 

Aanmelden livestream
Volg dit gesprek via een interactieve livestream op 5 juli 2021 van 11:00 tot 12:00 uur. Aanmelden kan via deze pagina. Voorafgaand aan de livestream ontvangt u de inloggegevens.

Mijlpaal
Eind dit jaar zal met dit zonnepark RTHA volledig worden voorzien van emissievrije elektriciteit. Om deze energie optimaal te benutten wordt hiernaast onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor opslag en regulering van energiestromen en kan het zonnepark onderdeel worden van een Smart Grid. Ook de omgeving zal kunnen profiteren van de duurzame energie.

Samenwerking
Het project is voortgekomen uit een breed gedeelde ambitie van RTHA, Unisun Energy, Eneco en RHIA voor verduurzaming vanuit de sector, politiek en samenleving. Zonder duurzame energie kan er geen duurzame innovatie zijn voor een betere toekomst.

Bekijk voor meer informatie de eventpagina.

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.