RHIA en Rotterdam The Hague Airport ondertekenen MOU met Zenid

Het onlangs opgerichte Zenid ondertekent vandaag een samenwerkingsovereenkomst met RHIA en Rotterdam The Hague Airport. Hiermee zetten zij zich gezamenlijk in om de ontwikkeling van SAF (duurzame brandstoffen voor de luchtvaart) te versnellen.

De belangrijkste gezamenlijke inzet richt zich op de ontwikkeling van een demonstratiefabriek dat circa 1.000 liter synthetische kerosine per dag gaat produceren, waarbij de benodigde CO2 direct uit de lucht wordt gehaald én gebruik wordt gemaakt van duurzame energie.

Een ander belangrijk onderdeel van de samenwerking is de ontwikkeling van een regiovisie voor SAF, die RHIA in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter, gemeente Rotterdam, TNO en provincie Zuid-Holland ontwikkelt.

Over Zenid
Zenid is een consortium dat onderzoek gaat uitvoeren voor de bouw van een demonstratiefabriek om synthetische kerosine uit lucht te produceren. Zenid is opgericht door wereldleider voor SAF SkyNRG en Climeworks, Zwitserse pioniers op het gebied van CO2 luchtafvangtechnologie (direct air capture). Zenid wordt ondersteund door Uniper, RTHA, RHIA, EDL, Sunfire, Ineratec en Urban Crossovers.

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.