RHIA start onderzoek naar opleiding vliegtuigtechnici met steun van Metropoolregio

Dat technisch geschoolde medewerkers dun gezaaid zijn is een feit. Dat de luchtvaartindustrie er daarbij ook nog eens bekaaid vanaf komt is minder bekend. Voor Zuid-Holland en vooral de regio rondom RTHA met zijn vele luchtvaart gerelateerde activiteiten en -innovaties dreigt dit zelfs een belemmerende factor te gaan worden. 

Voortvloeiend uit het plan van Albeda RTHA en RHIA voor een RTHA campus is onderdeel één  gerealiseerd: de Hospitality Campus. De volgende stap is de realisatie van de techniek opleiding. Daar wordt nu met medewerking van Directeur Wim Blinkhof van de Aircraft Maintenance & Training School AM&TS . Een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een particuliere EASA Part-66 opleiding op RTHA. Dit initiatief is recent door de metropoolregio Rotterdam Den Haag gehonoreerd met subsidie voor een haalbaarheidsstudie. 

De Part-66 opleiding is een EASA gecertificeerde opleiding die MBO studenten opleidt tot vliegtuigtechnici dia zelfstandig onderhoud en reparaties en wijzigingen mogen uitvoeren aan vliegtuigen. Een boeiende opleiding waaraan bij luchtvaartbedrijven een jaarlijks stijgende behoefte is en waarmee studenten een stevige start kunnen maken in een loopbaan binnen de luchtvaart. Op 1 september is voor het haalbaarheidsonderzoek kwartiermaker Peter ter Velde aangesteld die tot taak heeft de businesscase te onderzoeken en zijn bevindingen terug te rapporteren. Wij hopen en verwachten natuurlijk om vervolgens tot implementatie te kunnen overgegaan.  

Dit project wordt vanuit RHIA begeleidt door Bert Hooijer b.hooijer@stichtingrhia.nl en Wiedo Mulder w.mulder@stichtingrhia.nlMochten er naar aanleiding van dit bericht vragen of suggesties zijn, aarzel dan vooral niet om contact met hem op te nemen via p.velde@movehr.nl. 

MoveHR werkt als kwartiermaker in opdracht van de stichting Rotterdam Den Haag Innovation Airport (RHIA) voor welke rol de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) subsidie verstrekte. 

Leave a comment

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en slimme toekomst van de luchtvaart.