ROTTERDAM
THE HAGUE
INNOVATION
AIRPORT.

Innovatiecluster voor de Next Generation Airport waarbij wij samen met de community werken aan innovaties om de Next Generation Airport te realiseren.  

Wij laten innovatie vliegen.

VAN PILOT NAAR PROJECT.

Een Next Generation Airport is verbonden en bereikbaar, schoon, stil en circulair en faciliteert werken, opleiden en investeren. In onze proeftuin lanceren we samen met onze partners baanbrekende innovaties op twee thema’s:

3 wanted projects_Next Aviation
Next Aviation.
Alle technologie die bijdraagt aan de luchtvaart van de toekomst, zoals stille vliegtuigen, groene brandstoffen en duurzame vliegvelden.
3 wanted projects_Connected Aviation
Next Connection.

Een luchthaven die fysiek en digitaal verbonden is met de regio. Denk aan het energiesysteem, mobiliteit en de arbeidsmarkt.

MAAK OOK HET VERSCHIL EN WORD PARTNER VAN RHIA.
OF BEKIJK ONZE PROJECTEN.

WIJ GAAN VOOR IMPACT.

Op drie niveaus willen wij waarde toevoegen en impact maken. Zo willen wij luchtvaartinnovaties stimuleren, de sociaal-economische meerwaarde van de luchthaven vergroten en de energietransitie versnellen. Voor 2022 werken wij aan de volgende doelen: 

WIJ WERKEN AAN DEZE DUIDELIJKE DOELSTELLINGEN:

1. Stimuleren van luchtvaartinnovaties.

Innovatie is een belangrijke sleutel voor een toekomstbestendige regio. Met ons innovatie-ecosysteem werken wij aan een voedingsbodem én groeimiddel voor innovatie, specifiek voor de luchtvaart.  

0

Innovaties gerealiseerd

0

Partners in innovatie ecosysteem

RHIA_iconen_Elektrisch vliegen_40px

Elektrisch vliegen is mogelijk

2. Vergroten van sociaal-economische meerwaarde.

De luchthaven als magneet voor nieuwe bedrijvigheid, nieuwe generatie educatie, werkgelegenheid van de toekomst. Zo levert het een bijdrage aan de maatschappij en aan de economische groei van de regio. 

0

Extra banen (FTE)

0

Dagelijkse bezoekers

0

Start-ups / scale-ups

3. Versnellen van de energietransitie.

Minder CO2, alternatieve brandstoffen en een luchthaven die energie levert aan het net. Zo leveren wij een bijdrage aan de energietransitie.

 

0 %

Duurzaam opgewekte energie

0 %

Reductie emissies

RHIA_iconen_renewable energy_40px

Beschikbaarheid van renewable fuels

EEN GOED VOORBEELD DOET VOLGEN.

Wij werken aan de luchtvaart van de toekomst. Een positieve impact op onze regio met new business en werkgelegenheid. En inspiratie voor de luchtvaart in Nederland, Europa en wereldwijd. Geïnspireerd? Doe mee of deel ons verhaal.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

Wil je graag op de hoogte blijven van onze projecten en evenementen? Laat hieronder je e-mailadres achter, klik op inschrijven en wij regelen de rest!

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.