EEN KLIMAAT-
NEUTRALE
LUCHTHAVEN
IN 2040

RHIA is een community van bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden. Samen zetten wij ons in voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart. Onze stip op de horizon: een klimaatneutrale luchthaven in 2040.

Video afspelen

RHIA IN 66 SECONDEN.

In 66 seconden vertellen we graag waar wij als RHIA-community aan werken: een klimaatneutrale luchthaven in 2040.

PROJECTFOCUS

De RHIA-community werkt samen aan innovatieve projecten. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van duurzame luchtvaartbrandstoffen, elektrisch- en waterstof aangedreven vliegen, campusvorming en duurzame energie. Dit doen we in drie programma’s: Groen Vliegen, Energie Winnen en Slim Verbinden.

Groen vliegen

Duurzame brandstoffen, zoals SAF en synthetische kerosine. Elektrisch en waterstof aangedreven vliegen.

Energie winnen

Zonne energie, slimme energiesystemen en waterstof cluster met productie en transport.

Slim verbinden

Autonoom vervoer, digitale innovaties, Urban Air Mobility en Leer- en Werkverbindingen.

DOWNLOADS

JAARPLAN 2022

In dit jaarplan 2022 staat op hoofdlijnen beschreven wat de geplande activiteiten van de samenwerkende RHIA-partners in 2022 zijn en wat de bijdrage daaraan is van het facilitair team van de stichting.

REGIOVISIE SAF

De regio Rotterdam heeft de ambitie én potentie om zich te positioneren als aantrekkelijke en concurrerende locatie voor een productieketen van Sustainable Aviation Fuels (SAF).

UITVOERINGSPLAN

Dit uitvoeringsplan is een vervolg op het RHIA Meerjarenplan, waarin de ambities van de RHIA community zijn vastgelegd. Deze ambities geven richting aan de missie naar duurzame luchtvaart.

SLUIT JE AAN BIJ RHIA

Wij werken aan de luchtvaart van de toekomst én een positieve impact op onze regio. Wil je meedoen met onze missie? Plan een bezoek, dan kijken we hoe we samen de klimaatneutrale luchthaven een stap dichterbij brengen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je graag op de hoogte blijven van onze projecten en evenementen? Laat je e-mailadres achter, klik op inschrijven en wij regelen de rest!

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.