Smart Rotors

Binnen het project Smart Rotors werken partners samen aan de ontwikkeling van ultra-efficiënte propeller- en rotorbladen, specifiek voor hybride en elektrische vliegtuigen en drones.

PartnersKoninklijke NLR, TU Delft, KVE, Airborne and RHIA, InnovationQuarterThemaSlim verbindenContact persoonLucien VersteegMeedoen?Klik hierDelen:

Smart Rotors

Essentie. 

De ontwikkeling van deze ‘smart rotors’ is een belangrijke stap naar een duurzamere luchtvaart, minder uitstoot en minder geluidsoverlast, maar ook pakketbezorging via drones. Naar verwachting realiseert dit project circa 25 fte.

Het project stelt als doel om de rotors voor hybride en elektrische vliegtuigen en drones efficiënter te ontwerpen, zodat ze beter presteren en minder geluid produceren. Daarnaast wordt gekeken naar slimmere productiemethodes, zodat toekomstige vliegtuigen en drones sneller en op grotere schaal voorzien kunnen worden van geschikte propeller- en rotorbladen. Het project maakt deel uit van het Fieldlab Next Aviation dat zich richt op het ontwikkelen, testen en implementeren van duurzame luchtvaarttechnologie in een echte luchthavenomgeving bij Rotterdam The Hague Airport (RTHA). 

Partners.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) kende de subsidie toe die werd ingediend door de partners TU Delft, Koninklijke NLR, KVE, Airborne en RHIA, met medewerking van InnovationQuarter.

Mijlpalen.

Meer updates over de ontwikkel- en testfases volgen dit jaar. Hierover volgt binnenkort een update.

Contact.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met projectcoördinator Lucien Versteeg.

RHIA is de ‘runway’ voor innovatie, een plek waar bedrijven, ondernemers en studenten zich inzetten voor de transitie naar een schonere, stillere en duurzame toekomst van de luchtvaart.